"سوگلی" تروریستهای سوریه کیست؟ + تصاویر
سهیر الاتاسی، دختر یک خانواده بسیار مشهور سیاسی در سوریه است که به یکی از چهرههای شاخص حامی تروریستها و مخالفان اسد تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "سهیر الاتاسی" (Suheir Al Atassi)، زن محبوب رسانههای غربی و بویژه صهیونیستی است.
وی نایب رییس ائتلاف "دولت انتقالی سوریه" و دختر "جمال الاتاسی"، سیاستمدار معروف سوری و از نزدیکان اسد است، به گزارش "پایگاه خبری لیومو"، وی شخصی سکولار بوده و رابطه نزدیکی با فرمانده شورشیان مسلح "ارتش آزاد سوریه" دارد.
الاتاسی که از سوریه فرار کرده است، مانند بسیاری دیگر از افراد مخالفان، در فرانسه زندگی میکند.
سهیر الاتاسی کیست؟
الاتاسی مشهورترین زن گروه مخالفان سوریه است و از نوامبر سال 2012 به عنوان نایبرییس مشترک دولت ائلافی مخالفان سوریه منسوب شده است. او قبلا مدیر انجمن اینترنتی جمال الاتاسی( پدر او) بود که از سال 2001، جنگ نرمی را علیه دولت اسد راهاندازی کرده بود.
این زن سکولار، در دسامبر سال 1971 در یک خانواده سیاسی بسیار معروف در "حمص" به دنیا آمد. او دارای مدرک ادبیات فرانسه از دانشگاه دمشق است.
در سال 2011، سهیر به یکی از شاخصترین چهرههای مخالف فعال در شورشهای سوریه تبدیل شد. او در ماه مارس بعد از اینکه در برنامهای در الجزیره مصاحبه کرد، دستگیر شد. به گفته سایت کارنگی، الاتاسی نقش بزرگی در سرمایهگذاری و نمایندگی شورشیهای سوریه در غرب دارد.
رابطه خاندان الاتاسی و خاندان اسد
خانواده الاتاسی یکی از معروفترین خانواده در سوریه و بویژه در شهر حمص است. بسیاری از اعضای این خانواده در چند دهه گذشته، پستهای کشوری بسیاری مهمی داشتهاند، بهطوری که سه نفر از آنها در گذشته رئیسجمهور سوریه بودهاند.
پدر او جمالالاتاسی یکی از مؤسسان "حزب بعث سوریه" بود که بعدا به گروه مخالفان خانواده اسد پیوست. پسرعموی او نورالدینالاتاسی از سال 1966 تا 1970 رئیسجمهور سوریه بود که با کمک جمال برکنار شد و "حافظ اسد" به جای او به ریاستجمهوری رسید.
در سال 1970، جمالالاتاسی در یک "کودتا" پسرعموی خود نورالدین را خلع و حافظ اسد را به تخت نشاند. اما به خاطر اختلافات داخلی بعد از یک سال از اسد جدا شد و حزب دیگری را برپا کرد.
محله اتاسیها در شهر حمص جمالالاتاسی
به نظر میرسد غرب و رژیم صهیونیستی برنامه از پیش تعیین شدهای برای ورود سهیر الاتاسی به عرصه سیاست سوریه داشتهاند. با نگاهی به مقالات و مصاحبههای الاتاسی قبل از تشدید بحران در سوریه، پشت پرده این روابط مشخص خواهد شد:
در اوایل سال 2011، "خبرگزاری الجزیره"، مصاحبهای مشکوک با سهیر الاتاسی از طریق ایمیل انجام داد. در طول این مصاحبه خبرنگار الجزیره دائما سعی میکند از الاتاسی یک اسطوره بسازد و دائما بحث را به سمت سرنگونی دولت اسد میکشد. شایان ذکر است که الاتاسی به خاطر مصاحبه تفرقهانگیز خود در الجزیره، دستگیر شد، اما اندکی بعد با اعلام عفو عمومی توسط اسد، آزاد شد. با این وجود، الاتاسی به فعالیتهای زیرزمینی خود ادامه میدهد تا اینکه در اواخر سال 2011، به کشور فرانسه، پایگاه امن سران گروههای تروریستی، از جمله "گروهک تروریستی منافقین" گریخته و به نماینده شورشیها و دلال تسلیحاتی گروههای مسلح در غرب تبدیل میشود.
در همان دوران که بشار اسد قصد داشت با "اصلاحات سیاسی" اوضاع سوریه را کنترل کند، خبرگزاری آمریکایی رویترز نیز، در گزارشی به اوضاع سوریه از نگاه الاتاسی پرداخت و او را به عنوان چهرهای شاخص در میان مخالفان دولت معرفی میکند.
همکاری آشکار سهیر الاتاسی با گروههای تروریستی مسلح
الاتاسی در ماه اکتبر سال 2012، در اقدامی عجیب در مرز ترکیه به همراه افراد مسلح ارتش آزاد سوریه دیده شد که به گفته خود "اتاسی" نشانه حمایت او از شورشیهای مسلح بوده است. در تصویری که از صفحه فیسبوک وی بدست آمده است، الاتاسی با لباس شبهنظامیان مسلح در کنار یکی از فرماندهان ارتش آزاد سوریه دیده میشود.
درخواستهای عاجزانه الاتاسی از کشورهای اروپایی برای ارسال سلاح به گروههای مسلح داخل سوریه
به گزارش آتلانتیکوایر، الاتاسی در مصاحبهای آشکار از اوباما درخواست مداخله در سوریه میکند و میگوید: علیرغم موافقت مقامات آمریکایی مبنی بر سقوط اسد، آنها کمک زیادی به ما نمیکند، ما زیاد شنیدیم که آمریکا از ما حمایت میکند، اما تا کنون چیز خاصی ندیدهایم.
وبسایت عربستانی saudigazette، در گزارشی با اشاره به حمایت الاتاسی از گروه مسلح ارتش آزاد سوریه که تاکنون بسیاری را به کشتن داده است، نوشت: اکنون دلیلی وجود ندارد که سلاحهای جنگی باکیفیت را از ارتش آزاد سوریه دور نگه داریم، حال، جبههای متحد و متعهد وجود دارد که از طریق آن میتوان ارتش و نیروهای انقلابی را سازماندهی کرد.
الاتاسی، نور چشمی رهبران غرب
انگلیس
سال گذشته، سهیرالاتاسی به همراه رهبران مخالفان سوریه در نشستی با "ویلیام هیگ"، "وزیر امور خارجه انگلیس" دیدار کردند. هیگ حمایت خود از خانم الاتاسی و رهبران ائتلاف مخالفان سوریه اعلام و این گروه را به رسمیت شناخت و اذعان کرد که کمک انگلیس به مخالفان دو چندان خواهد شد.
فرانسه
فرانسه تجربه بسیاری در میزبانی از سران گروههای تروریستی از جمله گروهک تروریستی منافقین را داشته است. سهیر الاتاسی نیز پس از فرار از سوریه به فرانسه گریخت. او بارها با مقامات ارشد فرانسوی گفتگو کرده است. الاتاسی در 24 آوریل سال 2012 با وزیر امور خارجه فرانسه دیدار و از او تقاضای کمک بیشتر به شورشیان کرد.
به گزارش الاهرام، خانم الاتاسی همراه با دیگر سران ائتلاف مخالفان سوریه در نوامبر سال گذشته با "فرانسوا اولاند"، "رئیس جمهور فرانسه" نیز دیدار کردند.
شایان ذکر است، فرانسه اولین کشوری بود که مخالفان سوری را به رسمیت شناخت.
حمایت بیدریغ روزنامههای رژیم صهیونیستی از سهیر الاتاسی
وبسایتهای صهیونیستی از اکنون، خانم الاتاسی را بانوی اول آینده سوریه دانسته و در مقالههای مختلفی از او تجلیل کرده و او را یکی از ارکان اصلی دولت پس از اسد میخوانند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص، در مقالهای با عنوان "با بانوی اول سوریه پس از اسد آشنا شوید"، به تمجید از فعالیتهای ضد سوری این خانم سکولار پرداخته است. این روزنامه اذعان میکند که الاتاسی دائما در راه ترکیه و واشنگتن بوده و به عنوان نماینده گروههای مسلح داخل سوریه در کشورهای غربی فعالیت میکند.